streda 16. októbra 2013

Návod: Použitie Skupín na rozdeľovanie žiakov podľa tried, učiteľov, oddelení

Ak máte príliš veľa užívateľov alebo študentov a potrebujete ich ďalej rozlišovať, môžete na to využiť funkciu Skupiny.  Skupiny môžu predstavovať triedy, učiteľov, oddelenia alebo lokalitu (prípadne všetky uvedené). Môžu byť užitočné hlavne v prípade. že chcete rýchlo filtrovať svojich užívateľov, zdieľať ich výsledky alebo delegovať niektoré administrátorské funkcie pre vybranú skupinu ľudí na niekoho iného.

Nastavenie je jednoduché:



1. Vytvorte novú skupinu- V sekcii Skupiny v hlavnom menu vytvorte novú skupinu (musíte byť prihlásený ako hlavný administrátor firmy, aby ste k tejto sekcii mali prístup)


2. Pomenujte Skupinu a uložte ju. V tomto príklade pomenujeme skupinu Beginners. Voliteľne môžete už teraz pridať niektorých užívateľov do skupiny, ale keďže si našich študentov chceme vybrať podľa ich posledného výsledku testu, necháme ostatné polia zatiaľ prázdne.



3. Na stránke Výsledky vyfiltrujte užívateľov podľa ich výsledkov testu a pridajte ich do skupiny. Napríklad si môžete vyfiltrovať všetkých užívateľov, ktorí dosiahli výsledok horší ako 40% na úrovni A2.
Označíte si ich a kliknete na tlačidlo Pridať do skupiny.
(podobne viete vyhľadať a pridať študentov z tabuľky Užívatelia podľa ich mena alebo koncovky e-mailovej adresy)

4. Vyberiete skupinu a potvrdíte.

Hotovo. Vybraní užívatelia sú teraz pridaní do skupiny Beginners.

Možno budete chcieť aj sprístupniť výsledky skupiny špecifickej osobe, napríklad učiteľovi alebo manažérovi ľudí zo skupiny. Urobte z tejto osoby administrátora skupiny a ten tým automaticky získa prístup k výsledkom ľudí z vybranej skupiny, môže ich tiež pozvať na test a exportovať ich výsledky. Postup, ako vytvoriť Admina skupiny, je vysvetlený v ďalšom článku.